Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ) најдоцна до 31. 5. 2014 година.

.

Пропозиции:

‒ име и презиме на авторот;

‒ матична институција;

‒ стил на цитирање ‒ Chicago Manual

(http://www.chicagomanualofstyle.org/tools_citationguide.html);

‒ стандардни маргини;

‒ големина на букви ‒ 12;

‒ фонт ‒ Times New Roman (специфичните фонтови да се достават заедно со текстот);

‒ статијата да содржи најмногу до 6 000 збора;

‒ резиме на англиски или на македонски јазик ‒ најмногу до 100 збора.

.

Ви благодариме за соработката

проф. д-р Маја Ангеловска-Панова,

главен и одговорен уредник на списанието Историја

.

Превземи го известувањето во пдф формат.